Ulingshof, Venlo

  • Start voorbereiding: Januari 2020
  • Start Uitvoering: Juni 2021
  • Oplevering: Augustus 2022
  • Gebruikers: so/vso Ulingshof (Buitengewoon), Adelante en PSW

Over dit project

Renovatie en uitbreiding SO Ulingshof te Venlo (Onderwijsgroep Buitengewoon)

De onderwijslocatie aan de Ulingshofweg van Onderwijsgroep Buitengewoon te Venlo groeide uit haar jasje en er was een grootschalige verbouw/renovatie gepland.
De huidige locatie heeft een oppervlakte van ± 3.000 m2. De nieuwbouw/uitbreiding bedroeg ± 500 m2.
In opdracht van de SORS-Adviesgroep verzorgde Kuijpers Bouwadvies de projectleidersrol van aanbesteding tot en met de oplevering inclusief de nazorg.

Na de verhuizing van de kinderen naar twee tijdelijke locaties kregen de uitvoerende partijen een schoolgebouw onderhanden waar veel bestaande muren gesloopt en of verplaatst moesten worden. De school is voorzien van een Frisse Scholen klasse B installatie zowel qua elektra- alsmede werktuigbouwkundige voorzieningen. Alle vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en een nieuwe vloerafwerking. De toiletten of verschoonruimtes werden gerenoveerd. Alle schoonmetselwerk binnenwanden zijn geverfd en de oude balkenplafonds zijn afgewerkt met verlaagde systeemplafonds waardoor er frisse groepsruimtes ontstonden die zorgen voor een prettige en rustige leer- en werkomgeving. De toegang tot het gebouw werd een uitnodigende entree. Het voegwerk is daar waar nodig vervangen en uiteindelijk is al het gevelmetselwerk voorzien van KEIM-werk.
De bestaande W-installaties zijn vervangen door duurzame installaties en grote delen van het dak zijn bedekt met zonnepanelen. Tot slot ging de buitenruimte geheel op de schop en kregen de kinderen een volledig nieuw, natuurlijk, speelterrein. Bus- en taxiverkeer werd geheel buiten het speelterrein gebracht waardoor het halen en brengen van de kinderen veilig plaats kan vinden.

Start voorbereiding: januari 2020
Start uitvoering: juni 2021
Oplevering: augustus 2022
Gebruikers: so/vso Ulingshof (Buitengewoon), Adelante en PSW.

Ontwerp: SORS – Architectuur/Raffaan te Geldrop
Uitvoering bouwkundig: Raedts BV te Venray
Uitvoering W-installatie: van Tilburg Energie Design te Horst

Neem contact op

Harrie Driessenstraat 17, 5961 TT Horst

06 21 85 52 19

info@kuijpersbouwadvies.nl