VvE Hoeve Steinhagen, Sevenum

  • Periode: 2020-2022
  • Klant: Collectief Particulier Opdrachtgevers
  • Project: Woonproject

Over dit project

In opdracht van tien Collectief Particuliere Opdrachtgevers zijn in een voormalig boerderijcomplex in Sevenum tien koopwoningen gerealiseerd. Ik was toezichthouder tijdens de bouw en stelde een Meer Jaren Onderhoud Prognose (MJOP) op. Het project werd in de zomer van 2021 opgeleverd.

Een aantal inwoners van Sevenum wilde een woonproject realiseren in dit voormalige karakteristieke boerderijcomplex. Een woonboerderij met stallen en een grote hooischuur, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat. Gemeente Horst aan de Maas was enthousiast over het initiatief en werkte actief mee. In 2018 werd CPO-vereniging Steinhagen opgericht en ging het ontwikkelproces van start.

Het KRO-NCRV programma “binnenste buiten” besteedde op 8 augustus 2023 aandacht aan het project.

In de verschillende bouwdelen werden in totaal tien koopwoningen gerealiseerd, waarbij zoveel mogelijk van de authentieke sfeer bewaard is. Het geheel kreeg een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte in een nieuw te bouwen ‘schuur’ achter op het perceel, met uitzicht over de velden. Bouwbedrijf Mark van Lier verbouwde het boerenensemble met veel aandacht en zorg voor behoud van de oorspronkelijke gebouwen. De gebouwen zijn volledig gestript, hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp. Bewoners kozen voor een hoogwaardige afwerking.

 

Neem contact op

Harrie Driessenstraat 17, 5961 TT Horst

06 21 85 52 19

info@kuijpersbouwadvies.nl